Pànxing Cerdanya

19, abril del 2024

Search
Close this search box.

19, abril del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

Una temporada que ha començat amb millores i novetats

Cerdanya
5e00e30fe57a63ff8341db4b3b42eda6.jpg

Els amants dels esports d’hivern, de qualsevol de les moltes varietats actuals, siguin esquiadors alpins, de muntanya o de fons, snowboarders o, simplement, aquells que gaudeixen de les estacions d’esquí per lliscar amb els trineus o jugar amb les criatures als parcs de neu, esperen amb impaciència l’arribada d’una nova temporada. 

L’inici d’una temporada sempre comporta coses noves: noves instal·lacions, nous preus, ofertes engrescadores, noves sensacions… i la Cerdanya ofereix un munt d’estacions on poder cercar totes aquestes novetats i gaudir-les durant el llarg hivern ceretà. Pànxing us presenta les principals novetats i millores perquè no us en perdeu ni una!

>> A la Baixa Cerdanya…

La Molina
Una de les novetats passa pel forfet RECarnet, una targeta amb saldo de dies d’esquí que es pot recarregar des de casa, el que permet estalviar temps i diners als usuaris en la compra i accés a l’estació. Amb l’adquisició d’aquest forfet serà possible esquiar a La Molina qualsevol dia de la temporada 2017-18 per només 25 €, ja que amb la promoció 4×3 els usuaris que comprin tres dies d’esquí o surf de neu tindran el quart gratuït.
 
 
Una altra novetat és l’aparcament per autocaravanes, situat a la 4a plataforma del pàrquing del Telecabina La Molina. Cal destacar que ha quedat finalitzada la 2a fase d’optimització de la xarxa de producció de neu i per aquest hivern hi haurà garantia de neu a les pistes de Solell, els Plans i Costa Rasa inferior. També s’han fet millores en la innivació a les pistes Moixeres i Quatre Camins i s’ha construït un nou edifici de producció de neu a la zona de Torrent Negre que, a la vegada, incorpora un local per a serveis als clubs. I, finalment, esmentar el nou sistema de seguretat en els telecadires, nous paravents a la pista Genciana, renovació de xarxes de seguretat a la pista Olímpica i l’adquisició de dues noves trepitjaneu.
 
Masella

Que Masella pugui estar sempre en la llista de sortida de les estacions que primer obren al Pirineu no és casualitat. La xarxa de producció de neu de l’estació cerdana és un referent fins i tot per a les estacions alpines i asiàtiques. En aquesta política es continua invertint any rere any, i aquest s’ha apostat per a la instal·lació de canons a la pista Pou de la Neu (Negra). També es renoven els canons de la pista Tosa vermella i es reforcen a la zona del Pla de Masella i al peu de pista de Coma Oriola. Per complementar la feina de producció de neu i el preparat de pistes, aquest any també s’afegeix al parc de trepitjaneus una nova adquisició.
 
 
I, per últim, destacar la remodelació del bar-cafeteria de Cap de Bosc i del restaurant-refugi de Coma Oriola. A Coma Oriola s’ha fet una reforma dels sanitaris i la remodelació del menjador principal, amb més llum natural, grans finestrals, nou mobiliari i nova cuina. En el cas de Cap de Bosc s’ha reformat tot l’interior, fent-lo més modern i acollidor i amb detalls pensats per a l’esquiador.
 
Guils Fontanera

Temporada de celebracions a Fontanera: l’estació de Guils celebra el 25è aniversari. Va ser l’any 1992 que va obrir les seves pistes als esquiadors, amb moltes il·lusions però amb mancances i dificultats. Des d’aleshores s’ha avançat i molt, i ara toca celebrar-ho amb diferents esdeveniments. 
 
 
Pel que fa a les novetats, cal destacar les millores realitzades a la carretera d’accés amb l’esclarida d’arbrat feta a banda i banda, per deixar descobert l’asfalt a l’acció del sol (per facilitar que es fongui la neu) i la nova senyalització. També es preveu fer un reordenament de l’aparcament de l’estació.
 
Aransa
Aransa ha senyalitzat i agençat els circuits actuals de raquetes i ha renovat el material de lloguer. Enguany, també s’ha continuat amb la millora i el manteniment dels accessos a les estacions. A més, per cinquè any consecutiu, s’ha congelat el preu dels forfets. El de temporada (val 120 euros per als adults, i 60 euros per als infants de 6 a 12 anys i per als majors de 65 anys) és vàlid per a totes les estacions d’esquí nòrdic catalanes.
 
 
Lles de Cerdanya
Lles de Cerdanya ha doblat la seva capacitat de neu produïda per assegurar també la cobertura en un circuit de 2 quilòmetres de la zona baixa de les instal·lacions. La concessionària treballa en la reforma del refugi de Cap del Rec, ha delimitat un circuit nou per a la pràctica de skijöring, han fet feines de manteniment i millora de les pistes, ha renovat el material de lloguer i, com a darrera novetat, han  comprat una nova trepitjaneu.
 

 

>> I si deixem la Baixa Cerdanya i ens apropem a Andorra trobarem:

Grandvalira
Com no podia ser d’altra manera a Grandvalira, a l’estiu no han estat aturats i han continuat amb les inversions. Per a la campanya de neu 2017-18, el gran domini andorrà, que també és el més gran del Pirineu i del sud d’Europa, ha renovat el teleesquí Llac de Cubil, d’accés a Grau-Roig, amb sistema biplaça. També ha restaurat l’antic teleesquí Pic Negre al sector Pas de la Casa. Aquest darrer giny, tancat els últims anys, és el que permet accedir a un dels paratges més especials del Pas de la Casa amb el qual es facilita arribar a uns fora pistes aptes només per als esquiadors més experimentats.
Una altra de les millores en els remuntadors que els clients ja notaran es dóna en el sector Soldeu-El Tarter. Els telecadires Tosa Espiolets i Llosada han augmentat la capacitat de transport en 600 esquiadors, oferint una mobilitat més àgil en dos dels punts més concorreguts del domini. Per a això, s’han incorporat més cadires.

 
 
En l’apartat pistes destaquen la modificació de la pista l’Esquirol. Destinada al debutant o esquiador de nivell mitjà, canvia el seu traçat per adequar-lo als esquiadors que s’inicien en la pràctica de l’esquí.
I, finalment, en el sector Pas de la Casa és on s’ha realitzat l’última novetat, en aquest cas millora, a les pistes. La temporada passada es va inaugurar una nova pista blava, El Port, que transcorre des de l’estació de retorn del telecadira Costa Rodona fins al peu de l’estació, facilitant i donant motius d’accés a la part alta de l’estació als esquiadors amb un nivell mitjà.  

>> Però la Cerdanya va més enllà, i si ens apropem a l’Alta Cerdanya i el Capcir les novetats també hi són presents:

Cambre d'Aze

www.cambre-d-aze.com

L’estació, entre l’Alt Conflent i l’Alta Cerdanya, ha aprofitat l’estiu per fer la revisió a fons del telecadira El Molí, un dels primers desembragables que es van instal·lar al Pirineu. Per a aquesta temporada continuarà amb la seva política d’esdevenir una estació de muntanya acollidora, familiar i polivalent, on practicar l’esquí alpí, l’esquí de muntanya, l’escalada i les raquetes de neu. El domini de Cambre d’Aze, que en realitat és la unió de les estacions d’esquí d’Eina i Sant Pere dels Forcats, ofereix un total de 22 quilòmetres de pistes, repartits en 23 pistes de tots els nivells, 15 remuntadors i 800 metres de desnivell. Per garantir la neu disposa de 157 canons. Tot el domini és d’orientació nord, amb cotes que van dels 1.700 als 2.400 metres i unes vistes espectaculars que van des del mar mediterrani i Perpinyà fins al massís del Pedraforca.
 
 
 
Porté-Puymorens
Porté-Puymorens aposta per millorar la producció de neu i mantenir les tarifes. Continuarà amb les habituals promocions, com ara les destinades a estudiants, la dels dijous gratuïts per a les dones dels mesos de gener i març, o els descomptes que es fan als usuaris del túnel del Cadí. D’altra banda, cal destacar la creació de les 2 zones recreatives per als infants, una situada al peu de pista a la Vinyola i l’altra a l’inici de l’Estanyol. 
 
 
També senyalar el Bosc Màgic, un itinerari de descoberta de la fauna pirinenca. Per aquesta temporada també s’incorporen les sessions de trepitjat de pistes amb retrac, l’opció d’esquí nocturn els dissabtes o la nova pista cronometrada gratuïta per mesurar la velocitat. I, per últim, destaca la posada en funcionament d’una àrea d’aparcament d’autocaravanes a tocar del càmping municipal de Porté, un servei de bicicletes elèctriques de muntanya adaptades per ser utilitzades a la neu i la nova publicació de l’estació d’esquí de Porté, en català i francès, per millorar la comunicació amb els seus clients.
 
Després de l’èxit de l’any passat, l’estació de Font-Romeu Pyrénées 2000 torna a rebre la Copa del Món Freeski. L’esdeveniment arriba aquest mes de desembre al sector de la Calma i tindrà lloc del 19 al 23 a Font-Romeu.
D’altra banda, avancem que Font-Romeu ja es prepara per a inversions importants que veuran la llum en un parell d’anys i que permetran la construcció d’una nova pista d’esquí, que unirà el poble amb l’estació d’esquí. També està previst el canvi de l’actual telecabina i un nou aparcament soterrat de diverses plantes amb enllaç directe al nou telecabina.

 
 
L’estació Font-Romeu Pyrénées aquesta temporada compta amb el nou estadi de Biatló i el recent estadi d’eslàlom gegant, homologat per la Federació Internacional d’Ski (FIS) i la Federació Francesa d’Ski (FFS). A més, aquells que vulguin gaudir del paisatge ho poden fer a través dels set nous camins per a vianants i els tres telecadires que l’estació posa al seu abast.

 
Les Angles
De l’estació del Capcir val la pena destacar les inversions en neu produïda i les promocions per a famílies i les setmanes de finals de gener, entre altres qüestions que us desglossem aquí. Les novetats més importants passen per les millores en innivació. Així, la pista verda Le Llaret, un eix únic destinat a debutants per unir el Pla de Bigorre amb el peu de pistes de l’estació, ha millorat la seva instal·lació de neu produïda amb canons de baixa pressió, que donaran suport als actuals canons d’alta que ja estan instal·lats en aquest traçat. També s’ha realitzat la instal·lació d’una nova cinta transportadora a l’espai que l’Escola d’Esquí Francesa té en el sector de debutants, al peu de pistes de l’estació. Cal destacar la primera baixada del dia amb pister, un servei exclusiu que passa per ser el primer esquiador del dia a baixar per una pista, just quan surt el sol, i a més fer-ho acompanyats per un pister. Aquest serà un nou servei que es podrà contractar aquesta temporada. 
 
 
Una exclusivitat que només serà accessible per als titulars de la nova targeta Angles Privilège. Senyalar, també, com s’ha solucionat l’accés a internet des de pistes i remuntadors. Es posa en marxa l’Hippocketwifi, un dispositiu que permet connectar-se a la xarxa des de qualsevol racó de l’estació. I, finalment, destacar el Servei Prego Pouce, una fórmula col·laborativa d’autostop, per accedir a l’estació d’una manera econòmica i segura, i la posada en marxa de dos Punts de recàrrega per a cotxes elèctrics.
 
Puybalador
Malauradament, l’estació es troba oficialment tancada des del mes de setembre. L’Ajuntament de Rieutort, propietari del centre d’esquí, va informar del seu tancament a clients, clubs, escoles d’esquí i les diferents àrees o negocis satèl·lit de l’estació. Sembla, però, que podria no ser un tancament definitiu, ja que a diferència del cas d’Er Puigmal, la reacció dels veïns i clients habituals ha estat més ràpida i s’està intentant buscar una solució.
 
 
Pel que fa als abonaments, Puyvalador-Rieutort disposa del Forfet Descans, que combina l’esquí amb l’accés als banys de Sant Thomas; el Forfet Família i els forfets Liberty vàlids per a 10 ó 20 dies. L’estació disposa de l’opció d’esquiar gratuïtament al domini de Masella presentant un forfet de temporada de Puyvalador-Rieutort i un abonament que emet la mateixa estació.


El Capcir Nòrdic
L’Estació Nòrdica del Capcir presenta enguany tres novetats. La primera és un nou forfet de 3 hores d’esquí, al preu de 9 euros. La segona és la nova creació d’una pista de nòrdic, marcada i senyalada al bosc de la Matte. I la tercera novetat és la creació d’una pista per a bicicletes de roda ampla, les Fat-Bikes, a la zona del llac de l’Olive i uneix aquest llac amb el bosc de la Matte.
 
 
Les Neus Catalanes
L’Estació Nòrdica del Capcir presenta enguany tres novetats. La primera és un nou forfet de 3 hores d’esquí, al preu de 9 euros. La segona és la nova creació d’una pista de nòrdic, marcada i senyalada al bosc de la Matte. I la tercera novetat és la creació d’una pista per a bicicletes de roda ampla, les Fat-Bikes, a la zona del llac de l’Olive i uneix aquest llac amb el bosc de la Matte.
 

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.