Cerdanya

Fontanals de Cerdanya, arquitectura i natura

Dos antics municipis, un munt de petits nuclis i una fusió administrativa, fa menys de 50 anys, va donar lloc al 1969 al naixement d’un nou terme municipal amb totes les característiques de la comarca de la Cerdanya. El nou nat va rebre el nom de Fontanals de Cerdanya, topònim escollit per evitar que no prevalgués cap dels antics noms dels municipis respecte els altres i evitar així possibles picabaralles.

Ruta amb esquís: Cap de la Creueta (2.066m)

Comencem a esquiar amb l’escola, desprès amb la colla, amb els amics, s’hi afegeixen les parelles i continuem esquiant en família, amb els fills i, en molts casos, acabem esquiant amb els néts. Segurament no existeix cap altre esport que ofereixi un atractiu tan encantador i poderós.  En el cas de l’esquí de muntanya potser ja no podem dir el mateix. La presència del factor risc, l’exigència física més elevada i el desconeixement de la muntanya, podrien ser motius dissuasoris per a molta gent. Davant d’aquesta reflexió, i amb l’empenta d’un especialista en publicacions de muntanya, ens ha semblat encertat proposar-vos alguns itineraris apropiats a totes les edats i nivells.

Una passió compartida

L’esport amb gossos està de moda. Cada any hi ha més persones que se sumen a practicar alguna de les disciplines que contempla aquesta modalitat. Ja no cal sortir a córrer sol. Ni deixar la bici oblidada al garatge perquè ens fa mandra sortir. El millor element de motivació per fer esport, si tenim un gos a casa, serà, justament, el nostre amic de 4 potes. Veurà les botes de muntanya o les bambes i s’activarà. Energia a mil revolucions! La cua en moviment infernal i una mirada d’aquelles que diu: sortim? sortim? sortim?

Fenòmens meteorològics hivernals a Cerdanya

En aquesta edició parlarem d’alguns fenòmens meteorològics relativament comuns a la Cerdanya que es donen durant la temporada d’hivern. Alguns són força coneguts i altres, no tant.
Back to top