Cerdanya

Vacances en natura a la Cerdanya: els càmpings, la millor opció

Pels amants de la natura, les vacances són un bon període per gaudir-la intensament: passejades, excursions, esports d’aventura, banys al riu... i la millor opció per estar rodejats de natura les 24 hores del dia són els càmpings. Una bona manera de fer vacances envoltats de natura, sense que representi una despesa espectacular per a les economies familiars. Les vacances de càmping són una tradició molt arrelada a Europa, especialment a França, al nostre país sempre s’havia identificat amb un turisme de baix poder adquisitiu. Poc a poc aquesta creença va desapareixent per fer prevaldre els avantatges i beneficis de les vacances de càmping.

Volta a la Tosa d’Alp - Comafloriu

La Volta a la Tosa d’Alp – Comafloriu és una volta circular que pren com a punt de partida l’estació superior del Telecabina ALP2500 i rodeja la Tosa d’Alp passant per senders espectaculars amb unes vistes increïbles. Itinerari a realitzar només amb condicions meteorològiques òptimes, descartant els dies de boira o pluja, degut a la seva alçada i ser un sender sense abalisar en molts trams.

La Molina, d’estació d’esquí a l’hivern a tot un Parc d’Activitats a l’estiu

La Molina, situada al municipi d’Alp tancant la plana de la Cerdanya pel seu flanc sud, sempre s’ha destacat per ser un espai que ha atret pioners en el desenvolupament d’activitats. A La Molina van aparèixer els primers esquiadors el 1908, es va instal•lar el primer remuntador d’Espanya, l’any 1943, i ja al segle XXI ha estat la primera estació d’esquí dels Pirineus en acollir les primeres copes del món d’esquí alpí i Snowboard.  No és d’estranyar doncs que a l’estiu La Molina segueixi sent capdavantera en el turisme actiu i familiar a la natura.

La Cerdanya abans de l’any 1000, coneix-la

El passat mes de juliol es va presentar  l’Atles dels comtats de Cerdanya i Berga (v788 – 990), dels historiadors Jordi Bolòs i Víctor Hurtado, novè volum de la col•lecció «Atles dels comtats de la Catalunya carolíngia», de l’editor Rafael Dalmau, qui divulga de manera molt visual, a través de mapes, la potència dels documents conservats anteriors a l’any mil.
Back to top