Cerdanya

Fontanals de Cerdanya, arquitectura i natura

Dos antics municipis, un munt de petits nuclis i una fusió administrativa, fa menys de 50 anys, va donar lloc al 1969 al naixement d’un nou terme municipal amb totes les característiques de la comarca de la Cerdanya. El nou nat va rebre el nom de Fontanals de Cerdanya, topònim escollit per evitar que no prevalgués cap dels antics noms dels municipis respecte els altres i evitar així possibles picabaralles.

Ruta amb esquís: circuit per la Serra de Coma Ermada i la del Calm Colomer

La Carbassa, encarada amb l’altívola Tosa d’Alp, és una de les referències dels muntanyencs a l’hora de constatar la innivació del moment. Visible des de molts indrets de la plana cerdana, projecta el seu relleu arrodonit sobre la vall de Meranges i, per la seva proximitat, convida encara més a traçar itineraris adequats a tots els nivells d’esquiadors i, fins i tot, als excursionistes practicants de les raquetes de neu.

L’Associació de Comerç de Puigcerdà ens ajuda a conèixer la història de les rebaixes

Encara que segueixin existint i comptin amb les seves dates oficials d’inici i final, les rebaixes cada cop estan més diluïdes al llarg de l’any. Ofertes, setmanes blanques, fires d’estocs, outlets... Però malgrat tot, la gent espera la tradició del 7 de gener, data d’arrencada oficial, amb delit per buscar l’oferta més barata, la rebaixa més cridanera.... Però d’on provenen les rebaixes? Com neixen? Qui les inventa?

Novembre intens del Grup de Recerca de Cerdanya

Conferències, xerrades, exposicions, jornades... sempre en clau ceretana són l’eix de la feina que realitza el Grup de Recerca de Cerdanya. Un novembre ple d’activitats donen a conèixer una mica més fets de la comarca a vegades desconeguts, o poc coneguts.

Back to top