Agenda

10a Fira Mercat Modernista de Canet de Mar

Agenda Maresme
Fira Modernista
Última Data: Diumenge, 17 Setembre 2017

Place: Canet de Mar

10a Fira Mercat Modernista de Canet de Mar - 15, 16 i 17 de setembre
 
Data especial: per desè any consecutiu, Canet es vestirà de modernisme amb un gran esdeveniment que fusiona cultura modernista i noucentista amb artesania, comerç local i una àmplia oferta lúdica i gastronòmica. 
 
Entre el 15 i el 17 de setembre actuacions, exposicions, teatre i espectacles d’animació al carrer, gastronomia, artesania, conferències i concerts, joc de pistes interactiu (El Griu de Canet), tallers d’oficis antics, caravana de burrets i vitralls dolços, exposicions de cotxes i motos antics... ompliran els seus carrers amb la Fira Mercat Modernista, reminiscències d’un temps on la vida passava a un altre ritme.
 
A més, cal afegir rutes i visites guiades, entre les quals destaquen la ruta modernista, al centre històric; la ruta d’indians en trenet, amb visites al Santuari de la Misericòrdia, i al Cementiri, acabant a Vil·la Flora.
 
Us animem a fer un viatge en el temps i visitar aquest Canet de Mar inèdit durant un cap de setmana!
 
PROGRAMA
Divendres 15 de setembre
De 18 a 21h Fira Mercat Modernista. Riera Sant Domènec, carrer Ample, carrer Castanyer, riera Buscarons i riera Gavarra.
De 18 a 21h Ciutats Modernistes. Plaça Universitat.
19h Concentració comitiva i autoritats. CRTTT – Escola de Teixits. 
20h Acte inaugural Sainet Modernista: “Les dones de Rusiñol” –a càrrec del grup de teatre del Centru. Plaça Universitat (en cas de pluja es farà a l’envelat de Vil·la Flora).
20.30h Nit de tapes i varietés. Plaça Universitat. Venda anticipada de tiquets a partir del 14 d’agost, als establiments participants (més informació veure flyers a part. En cas de pluja es farà a l’envelat de Vil·la Flora)
 
Dissabte 16 de setembre
10.45h Cercavila inaugural. El pregoner i la seva orquestrina itinerant, acompanyats de la figura d’en Domènech, inauguren tots els racons de la fira al so de tonades modernistes.
11h L’hora del conte: “En Bum i el misteri modernista”. Plaça Universitat. A càrrec de la Companyia Homenots.
11h Ruta dels Indians.
11h Visita guiada a l’Escola de Teixits de Punt.
11.15h Espectacle itinerant Pete&Pat at Piano Pupp de la companyia Bigolis Teatre. Parada davant la Plaça Mercat. Dos elegants ciclistes condueixen un tàndem que empeny un piano man que va tocant animades melodies. 
11.30h Espectacle “L’elixir de la vida”, de la companyia Professor Karoli. Plaça Macià. 
11.30 Ruta guiada: “El patrimoni religiós i el llegat de Puig i Cadafalch”. 
11.30h Visita teatralitzada: “La Maria Roura ens rep a casa seva”.
12h Gimcana guiada “El Griu de Canet”.
12h Animació de carrer: “Volem votar. Una dona, un vot!!!” A càrrec del grup Xarop de Canya l’Associació de Dones Sàlvia i l’Associació Nautilus de Barcelona. Inici: Plaça Universitat.
12h Visita guiada a l’Escola de Teixits de Punt.
12h Ruta Modernista al centre històric.
12.30h Conferència: “Lluïsa Vidal, la mirada d’una dona, l’empremta d’una artista”, a càrrec de Consol Oltra. Casa Museu Lluís Domènech i Montaner.
12.30h Escenificació teatral: “Un dia d’estiu amb la gent de Vil·la Flora - Proclamant la votació de les dones a Canet!” Obert a tothom. Jardins de Vil·la Flora.
12.45h Espectacle de dansa “Folies Bergères”. A càrrec de la companyia de Dansa Sisè Sentit. Riera Sant Domènec.
12.45h Espectacle: “L’elixir de la vida”, de la companyia Professor Karoli. Plaça Macià.
13h Espectacle itinerant Pete&Pat at Piano Pupp de la companyia Bigolis Teatre. Plaça Macià. Primera parada davant la Plaça Mercat. 
De 13 a 14h Concert Vermut “TOCS I TAPES”. Parc del Santuari. 
El restaurant del Santuari, edifici dissenyat pel mateix arquitecte, oferirà un vermut popular que constarà d’una cervesa o vermut negre amb un pica-pica salat al preu de 3,50€. Venda de tiquets anticipada al mateix restaurant. Animació musical a càrrec de Xarop de Canya.
13.15h Teatre: La dona del senyor Josep falta a l’home. Espai Els 4 Gats. 
Escenificació teatral d’uns 40 minuts de durada que reflecteix el moment de l’època.
De 14.30h a 17h “Els banyistes modernistes – Un dia de platja”. A càrrec de l’Associació Nautilus de Barcelona. Concentració davant la Casa Museu. 
17h Cercavila d’animació: “El carro del vi”. A càrrec del grup Xarop de Canya. Inici: Plaça Universitat.
17h Ruta dels Indians.
17h Espectacle: “L’elixir de la vida”, de la companyia Professor Karoli. Plaça Macià.
17.30h Passejada fotogràfica pels petits detalls i els colors de Canet.
17.30h Ruta guiada: “El patrimoni religiós i el llegat de Puig i Cadafalch”. 
17:30h Visita teatralitzada: “La Maria Roura ens rep a casa seva”.
17.30h Espectacle itinerant Pete&Pat at Piano Pupp de la companyia Bigolis Teatre. Parada al carrer Ample, davant Espai La Moderna.
17.45h Conferència “ARTS, tallers i indústries en el modernisme. El treball amagat de les dones”. A càrrec de Mireia Freixa. Aula Magna del CRTTT – Escola de Teixits. En acabat es podrà visitar l’exposició de màquines tèxtils d’època.
17.45h Concert Big Band Escola Música Canet de Mar. Plaça Universitat – Escenari Cafè Teatre.
18h Ruta Modernista al centre històric.
18.15h Espectacle d’animació itinerant “Alehop”, a càrrec del grup Xarop de Canya. 
18.30h Escenificació teatral: “Un dia d’estiu amb la gent de Vil·la Flora - Proclamant la votació de les dones a Canet!”. Obert a tothom. Jardins de Vil·la Flora.
18.30h Espectacle L’elixir de la vida de la companyia Professor Karoli. Plaça Macià.
18.30h Espectacle de dansa “Folies Bergères”. A càrrec de la companyia de Dansa Sisè Sentit. Carrer Ample, davant l’Espai La Moderna.
18.30h Audició Cor Assai. Amb cançons tradicionals de l’època. Inici concert a la Sala Jardí de la Casa Museu i després ruta itinerant pel recorregut de la fira.
18.45h Xerrada “Les dones de ciència al Modernisme”. Sala de Plens de l’Ajuntament. A càrrec de la Doctora Núria Salan Ballesteros.
19h Espectacle itinerant Pete&Pat at Piano Pupp de la companyia Bigolis Teatre. Parada a la Plaça Macià. 
19h Teatre: La casa de l’art. Escenificació teatral d’uns 40 minuts de durada que reflecteix el moment de l’època. Espai Els 4 Gats.
19.30h Cercavila musical i desfilada popular “Els Indianos”. Punt de concentració: plaça Universitat – escenari Cafè Teatre.
19.40h Espectacle d’animació “Minute” de la companyia JAM. Plaça Universitat – Escenari Cafè Teatre. 
20h Concert “Compositores catalanes-Generació modernista”. Auditori Escola de Música. Recital de cant i piano: M. Teresa Garrigosa-soprano i Heidrun Bergander-piano. 
Entrada gratuïta - Aforament limitat -Les persones vestides d’època tindran seients reservats per gaudir del concert.
De 20 a 00h Tapes i cerveses al Mercat, un plaer a l’abast de tothom. Plaça Mercat. Actuació musical del Grup Dixieland Hat Hausen Elàstic Band a partir de les 21.30h. 
21.15h Espectacle de dansa “Folies Bergères”. Plaça Universitat – Escenari Cafè Teatre. A càrrec de la companyia de Dansa Sisè Sentit.
22h Nit de cinema: La perla de les Antilles. Carrer Gran, cantonada riera Buscarons (porta del pati)- Entrada lliure. Passi de la pel·lícula a la fresca el Racó de l’Havana, al pati de la casa dels indians Alsina Roig, tot prenent uns mojitos.
 
Diumenge 17 de setembre
De 9 a 9.30h Concentració Cotxes Antics. Jardins de Vil·la Flora.
De 10 a 14h Modernistes solidaris: donació de sang. Plaça Universitat.
De 10 a 14h Trobada d’intercanvi de plaques de cava. Plaça Universitat. Edició especial de la placa de la 10a Fira Mercat Modernista de Canet de Mar. Degustació de cava, pa i embotit, gentilesa de Caves El Celler Vell i Albert Oliva.
10h Plantada de gegants. Riera Buscarons, davant la plaça Mercat.
11h Recorregut Cotxes Antics. Vehicles d’època anteriors al 1940. Inici: des de Vil·la Flora per passejar pel recinte de la Fira.
11h Ruta dels Indians.
11h Visita guiada a l’Escola de Teixits de Punt.
11.30h Cercavila amb músics “Terramar”. Itinerari: Plaça Universitat, Riera Gavarra i Plaça Mercat.
11.30 Ruta guiada: “El patrimoni religiós i el llegat de Puig i Cadafalch”. 
11.30h Visita teatralitzada: La Maria Roura ens rep a casa seva.
11.40h Espectacle de dansa ‘Folies Bergères’. A càrrec de la companyia de Dansa Sisè Sentit . Riera Sant Domènec.
D’11.30 a 14h La Pianola d’en Pep. Plaça Macià. Pep Domènech, que amb la seva pianola ens oferirà diferents peces d’època: balls amb canvi de parella, ball robat, ball de rams...
12h Ballada de sardanes. Plaça Universitat.
12h Ruta Modernista al centre històric.
12h Passejada fotogràfica pels petits detalls i els colors de Canet.
12h Cercavila de gegants i desfilada popular. Punt de concentració davant la plaça Mercat. 
12:15h Animació de carrer ‘La Roda de la Fortuna’. A càrrec del grup Xarop de Canya.
12.30h Escenificació teatral “Un dia d’estiu amb la gent de Vil·la Flora - Proclamant la votació de les dones a Canet!”. Jardins de Vil·la Flora. Obert a tothom.
13.15h Teatre: La casa de l’art. Espai Els 4 Gats. Escenificació teatral d’uns 40 minuts de durada que reflecteix el moment de l’època.
13:15h Animació de carrer “A toc de pedal”. Recorregut itinerant pels carrers de la fira. El pintor Ramon Casas ens visitarà acompanyat d’en Pere Romeu, propietari dels 4 Gats de Barcelona. A càrrec del grup Xarop de Canya.
17h Cercavila d’animació itinerant “Alehop!”. A càrrec del grup Xarop de Canya. 
17h Espectacle de dansa: “Invisibles, les dones condemnades a ser art, però no artistes”. Plaça Macià. 
17h Ruta dels Indians.
17.15h Una paradeta particular amb La Bleda Teatre. Plaça Universitat – Escenari Cafè Teatre. Espectacle d’animació infantil. 
17.30h Espectacle de dansa ‘Folies Bergères’. A càrrec de la companyia de Dansa Sisè Sentit. Carrer Ample, davant l’Espai La Moderna.
17.30h Ruta guiada: “El patrimoni religiós i el llegat de Puig i Cadafalch”. 
17.30h Visita teatralitzada: “La Maria Roura ens rep a casa seva”.
De 17.30h a 20h La Pianola d’en Pep. Plaça Macià. Pep Domènech, que amb la seva pianola ens oferirà diferents peces d’època: balls amb canvi de parella, ball robat, ball de rams...
18h Ruta Modernista al centre històric.
18.30h Monòleg: “Cartes de Víctor Català”. Sala Jardí de La Casa Museu Ll. Domènech i Montaner.
18.30h Escenificació teatral: “Un dia d’estiu amb la gent de Vil·la Flora - Proclamant la votació de les dones a Canet!”. Jardins de Vil·la Flora. Obert a tothom.
18.30h Dansa ‘Pas de Camperols’. Plaça Universitat – Escenari Cafè Teatre. Ballet Juvenil Ensemble.
18.35h Actuació Flashmob ’Minyones i senyores’. Plaça Universitat.
18.40h Dansa “4 gestos per no res”. Plaça Universitat – Escenari Cafè Teatre. Ballet Juvenil Ensemble.
18.45h Teatre: La dona del senyor Josep falta a l’home.Espai Els 4 Gats. 
18.45h Espectacle d’animació ‘Terramar’. A càrrec de Xarop de Canya. Espectacle de cercavila amb estètica marinera, amb música i personatges tradicionals. Gags, contes i danses engresquen la festa.
19h Concert Jazz Band Canalla. Plaça Universitat – Escenari Gran. Agrupació musical que pot tocar una gran quantitat d’estils musicals com el Swing, el Blues, el Bebop, el Free Jazz, etc. Formada per uns 15 músics: secció rítmica, secció de vents i veus.
20.15h Cercavila musical amb desfilada popular. Punt de concentració: plaça Universitat – Escenari Cafè Teatre
21h Espectacle de dansa: ‘Invisibles, les dones condemnades a ser art, però no artistes’. Plaça Universitat – Escenari Cafè Teatre.
 
Dissabte 16 i Diumenge 17
D’11 a 14h i de 17 a 21h Ciutats modernistes. Plaça Universitat. 
En aquest espai hi trobareu les parades de diferents ciutats, institucions i territoris que promocionen el seu patrimoni modernista: L’Oficina de Promoció Turística de la Diputació de Barcelona, Argentona, Barcelona, Canet de Mar, Cardedeu, El Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner (CEDIM) l’Espai Domènech, La Garriga i l’Ametlla del Vallès, Mataró, El Palau Güell, Terrassa.
D’11 a 14h i de 17 a 21h Caravana de burrets. Plaça de l’Església. 
D’11 a 14h i de 17 a 21h Carrusel infantil. Plaça Universitat. Per nens i nenes de 3 a 10 anys.
D’11 a 14h i de 17 a 21h Cavallets infantils d’època. Plaça Macià.
D’11 a 14h i de 17 a 21h El mercat de la dona. Riera Buscarons fins a la plaça Mercat.
Cotxes antics. Jardins de Vil·la Flora. Trobada reservada a vehicles anteriors al 1940.
Diumenge de 9.30 a 17h d’exposició.
11h recorregut amb els vehicles pel centre del poble.
Gimcana i joc familiar “El Griu de Canet”. Informació i inici del joc a l’estand de l’Ajuntament de la plaça Universitat. 
D’11 a 14h i de 17 a 21h Tallers d’oficis – demostracions d’oficis antics: vitraller, terrissaire, forner, teixidor, pastisser, taller de cardar la llana, de cosir espardenyes, de filar, de pintura.... Plaça Macià. Gratuïta.
Tallers infantils: Fem una rosa amb foam per a nens a partir de 3 anys, i Pinta un vitrall per a nens fins a 3 anys.
Diumenge 17 de setembre D’11h a 13h al carrer de la Font, a càrrec de l’Associació APAC Protectora de Canet. 
De 10.30 a 13.30h i de 16.30 a 20h Trenet de la Fira. Parada única: riera del Pinar.
D’11 a 14h i de 17 a 21h Vitralls dolços de Canet. Plaça Macià. 

 

 

Totes les dates


  • Desde Divendres, 15 Setembre 2017 a Diumenge, 17 Setembre 2017

Powered by iCagenda

Back to top