Maresme

Canet de Mar, bressol del Modernisme

És difícil imaginar més calor un 25 d’agost a les 10 del matí. Entrem a la Casa Museu de Domènech i Montaner de Canet de Mar, allà ens espera la Maria Molina, guia de la Casa Museu, que ens portarà a passejar per aquest Canet que és molt més que modernisme. Tot i ser el municipi amb la més important concentració d’edificis modernistes per metre quadrat de la comarca del Maresme, passejant pels seus carrers és fàcil descobrir que hi ha molt més que modernisme i que cada racó pot destapar una sorpresa.

Reactiva't! Setembre, propòsits i projectes per a totes les edats

Setembre és com el veritable Cap d’Any dels propòsits, les promeses i els nous projectes. Final i principi de moltes coses, de les vacances i les rutines, de la calor i el fred, de les vacances i l’escola o la feina... En definitiva, setembre es pot llegir en clau d’un nou inici per començar a fer tot allò que havíem deixat pendent, per descobrir nous camps i... per retornar a les rutines i omplir els horaris, de grans i petits, de  les més diverses activitats.

El secret de la pesca artesanal

Si hi ha bona mar, no bufa molt el vent i és a finals de setembre, al mar s’hi poden veure llums, com puntets de claror: són pescadors, que gronxats per les onades, fan pujar els calamars esperant que s’enganxin a l’ham de potera. Una tècnica de pesca artesanal per assaborir, en aquest cas, el calamar. A Arenys de Mar, gràcies al Calamarenys, en són ambaixadors. 
Back to top