Maresme

Propera parada: Montgat

Descobrir Montgat de la mà de l’Abelard Chimisana és redescobrir un poble amb racons que no coneixies. L’Abelard és l’historiador per excel·lència de Montgat, ell diu que no, que no té estudis, que no és historiador, però després de tres hores amb ell passejant per Montgat estem segurs que sap molt més de Montgat que qualsevol historiador.

Els cirerers d’En Roca florits

La sortida d’aquest mes podríem dir-ne que és com la cuina ràpida, que es per consumir al moment.  La sortida és la dels cirerers d’en Roca florits, un magnífic  espectacle  per la vista, però que sols dura uns dies. Hem sentit moltes vegades que La Vall del Jerte (Extremadura) és un espectacle únic quan els cirerers estan en flor. Doncs bé aquest espectacle també el tenim al nostre Maresme, concretament a Arenys de Munt.

El bacallà, el rei de la cuina de Quaresma

El bacallà és sovint citat com el peix més popular de tots els peixos, més enllà de les modes gastronòmiques. Probablement aquesta popularitat li ve donada perquè durant segles va ser l’únic peix que es podia menjar en llocs allunyats de la costa gràcies a les tècniques de salar-lo per conservar-lo durant llargs períodes de temps.

L’Any Puig i Cadafalch, tribut a un mataroní il·lustre

Aquest 2017 es commemora el 150è aniversari del naixement de Josep Puig i Cadafalch i el centenari del seu nomenament com a president de la Mancomunitat de Catalunya. Per recordar la seva obra i la seva memòria, la Generalitat de Catalunya va designar l’any 2017 Any Puig i Cadafalch. Mataró, la seva ciutat natal es va unir des del primer moment a aquesta celebració amb l’organització de tot un seguit d’actes destinats a commemorar la seva figura.
Back to top